Dálkové ovládání veřejného osvětlení:

23.4.2015

Tisková zpráva Philips: Vývoj technologií jde neustále kupředu, přináší nám nové výhody a vylepšuje náš život. Společnost Philips, světový lídr v oblasti osvětlení, přináší inovativní systém inteligentního osvětlení CityTouch, které je ovládáno dálkově pomocí mobilních a cloudových technologií. Los Angeles se stalo prvním městem na světě, které tuto technologii využívá pro kompletní řízení svého veřejného osvětlení. CityTouch však nalezneme i u nás, úspěšně ji začalo využívat město Kladno.

Ačkoli technologii CityTouch již využívá 31 zemí po celém světě, instalace v americkém Los Angeles je unikátní v tom, že propojuje veškeré osvětlení po celém městě. Los Angeles má více pouličních světel s LED technologií než kterékoli jiné město v USA, proto bylo nutné najít řešení, které by umožňovalo vzdálenou kontrolu a zároveň přesně informovalo o spotřebě každého jednotlivého světla. Zároveň mělo být jednoduché na instalaci a flexibilně zapadnout do plánů tzv. „chytrého města“. Řízení a správa je po zavedení CityTouch možná dálkově, pomocí sítě. Díky použití mobilní čipové technologie vložené do svítidla je totiž v rámci sítě každá žárovka identifikovatelná. Správce může získávat detailní informace o vzniklých poruchách a vzdáleně je řešit. Navíc přináší volbu režimu stmívání každého jednotlivého svítidla pro jakýkoli den v roce.

Technologie CityTouch je k vidění i v České republice. Ve městě Kladno přispěla ke zvýšení bezpečnosti v místě důležitého dopravního uzlu, kde ústí výjezd hasičského sboru a sanitních vozů. Právě hasiči a záchranáři, společně s policií, sdílí přístup do rozhraní s ovládáním osvětlení a v případě nutnosti mohou aktivovat výstražný režim svícení. Z hlediska bezpečnosti se jedná o významný preventivní krok pro minimalizaci rizika dopravních nehod.

Veřejné osvětlení spotřebuje až 19 % celosvětové energie, v rámci udržitelného rozvoje je tak třeba hledat rovnováhu mezi potřebami obyvatel a šetrným přístupem k životnímu prostředí. CityTouch díky LED technologii nabízí úsporu až 80 % energie a několikanásobně delší životnost žárovek. Navíc dokáže analyzovat data z každé jednotlivé žárovky a umožní tak optimalizovat spotřebu elektrické energie za zvolené časové období pro libovolná svítidla.

 
Odeslat komentář k článku "Dálkové ovládání veřejného osvětlení: "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Dálkové ovládání veřejného osvětlení: " e-mailem

Diskuse/Aktualizace